ما نیز در کالاشید تصمیم گرفتیم راهنمای خرید جامعی را با توجه به بازار ایران در اختیار کاربران فارسیزبان بگذاریم. به همین دلیل تنها دوربینهایی در این لیست جای گرفتهاند که در بازار کشورمان به تعداد قابلتوجهی وارد شدهاند و به فروش میرسند. همچنین خدمات پس از فروش و ضمانتنامههای معتبر دارند.
ممکن است دوربینهای دیگری نیز در هر گروه قیمتی وجود داشته باشند که ارزش خرید بالایی داشته باشند و عملکرد مناسبی را هم ارائه میکنند، ولی تنها بهصورت بسیار جزئی وارد شدهاند و خدمات محدودی نیز دارند. گروه قیمتی دوربینها نیز بر اساس ارزانترین حالتی که میتوانید دوربینی را خریداری کنید و شروع به عکاسی کنید تعیین شده است؛ یعنی بر اساس ترکیبی از بدنه و ارزانترین لنز قابل خریداری.
سعی کردهایم در هر گروه، علاوه بر دوربینهای جدید، دوربینهای قدیمیتر که همچنان ارزش خرید مناسبی دارند را نیز معرفی کنیم. دلیل آن این است که در بسیاری از موارد دوربینهای سطح بالاتر قدیمی را میتوانید با قیمتی نزدیک به دوربینهای سطح پایینتر جدید خریداری کنید که مزایای خاص خودش را دارد.
همچنین توجه داشته باشید که در این مطلب اولویت در انتخاب دوربینها عملکرد در عکاسی بوده است. بهترین دوربینهای DSLR و بدونآینه برای فیلمبرداری را میتوانید در این مطلب پیدا کنید.
بهعلاوه دوربینهایی مانند نیکون D5 و کانن 1DX Mark II را در این لیست جای ندادهایم، زیرا این دو دارای جایگاه مخصوص به خودشان هستند.
خب با این توضیحات میرویم به سراغ برترین دوربینهای زمستان 1395 (2017):
زیر 2 میلیون تومان
در این گروه ارزانترین دوربینهای با لنز قابلتعویض را خواهید یافت، البته قیمت پایین نباید باعث شود آنها را دستکم بگیرید. برخی از این دوربینها از سنسورهای بسیار باکیفیتی استفاده میکنند و برای شروع عکاسی ایدئال هستند.
نیکون D3400
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 11 نقطهای با یک نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3 اینچی با رزولوشن 921،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/60P
نکات مثبت:
-
کیفیت عکاسی در نور کم از بهترینهای کلاس خودش است
-
فایلهای RAW دارای گسترهی دینامیکی فوقالعادهای هستند
-
اتصال بلوتوث
نکات منفی:
-
نبود وای فای داخلی
-
صفحهنمایش ثابت و غیرلمسی
-
کنترلهای ابتدایی و محدود
نیکون بهتازگی D3400 را جایگزین مدل محبوب D3300 کرد. البته تغییرات صورت گرفته در این مدل بسیار محدود هستند و مهمترین تفاوت آن اضافه شدن قابلیت اتصال بلوتوث است.
رابط کاربری سادهی D3400 برای کاربران نیکون کاملاً آشنا است. درک این رابط کاربری برای تازهکارها نیز بسیار راحت خواهد بود، ولی شاید کاربران باتجربهتر از کمبود دکمههای میانبر ناراضی باشند. صفحهنمایش و منظرهیاب آن نیز دقیقاً مانند D3300 هستند.
همانطور که انتظار میرود کیفیت فایلهای jpeg در این دوربین بسیار خوب هستند و رنگهایی زنده و دقیق را تولید میکند. البته مانند اکثر دوربینها در این گروه قیمتی لنز کیت که همراه دوربین است نمیتواند از حداکثر پتانسیل سنسور استفاده کند و میتوانید با خرید یک لنز بهتر کیفیت عکاسی را به طرز قابلتوجهی افزایش دهید. کیفیت فایل RAW و میزان نویز این دوربین در گروه قیمتی خودش بیرقیب است و گسترهی دینامیکی فوقالعادهای را نیز ارائه میکند.
سیستم فوکوس این دوربین تنها 11 نقطه دارد که میزان زیادی از سنسور را پوشش نمیدهند و تنها یکی از آنها از نوع cross type یا صلیبی است. دقت این سیستم فوکوس قابلقبول است، ولی نباید توقع سرعت بسیار بالایی را از آن داشته باشید. از نظر کیفیت فیلمبرداری نیز با حداکثر رزولوشن 1080/60P عملکرد قابلقبولی را ارائه میکند.
کانن EOS 1300D
سنسور: APS-C | رزولوشن: 18 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 9 نقطهای | صفحهنمایش: 3 اینچی با رزولوشن 920،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 3 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/30P
نکات مثبت:
-
کیفیت عکاسی مناسب با لنز کیت ارائه شده
-
تنظیمات ساده و راحت
-
وایفای و NFC
نکات منفی:
-
سنسور 18 مگاپیکسلی نسبتاً قدیمی
-
سیستم فوکوس ابتدایی با 9 نقطهی فوکوس
-
نبود امکاناتی مانند صفحهنمایش لمسی
1300D یک دوربین سطح مبتدی است که برای افراد تازهکار ایدئال بهحساب میآید. این دوربین برعکس نزدیکترین رقیبش، نیکون D3400، به وایفای نیز مجهز شده است تا بتوانید فایلها را با سرعت زیادی به کامپیوتر، گوش و تبلت منتقل کنید.
حالت Auto در این دوربین عملکرد بسیار خوبی دارد و درصورتیکه بخواهید کنترل بیشتری بر روی عکاسی داشته باشید میتوانید از دکمههای جهتدار پشت دوربین و حالتهای دستی و نیمهدستی استفاده کنید.
سیستم فوکوس این دوربین از نوع 9 نقطهای تشخیص فاز است که به چند نسل قبلتر تعلق دارد، ولی عملکرد قابلاعتمادی دارد و چندان هم کند نیست. باتری این دوربین نیز برای ثبت 500 عکس کافی است که بهمراتب از دوربینهای بدونآینه در این قیمت بهتر است. کیفیت لنز کیت آن نیز قابلقبول است و میتوانید از همان ابتدا عکسهای باکیفیتی را ثبت کنید. مانند همیشه عکاسی با فرمت RAW کیفیت و امکانات بیشتری را در اختیارتان میگذارد، ولی این دوربین از لحاظ نویز و گسترهی دینامیکی در حد D3400 یا D3300 نیکون نیست.
حداکثر کیفیت فیلمبرداری با این دوربین 1080/30P است و کیفیت فیلمهای آن نیز در سطح قابلقبولی قرار دارد. البته فوکوس به تک نقطهی میانی محدود است، ولی امکان تنظیم دستی نوردهی هم وجود دارد که جالب توجه است.
1300D در نور مناسب عکسهای خوبی میگیرد و میزان کنترل مناسبی را برای تازهکارها ارائه میکند. اگر داشتن منظرهیاب اپتیکال برای شما مهم است و به دنبال دوربینی ارزانقیمت هستید 1300D از انتخابهای مناسب بهحساب میآید.
نیکون D5300
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 39 نقطهای با 9 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3.2 اینچی مفصلی با رزولوشن 1،037،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/60P
نکات مثبت:
-
کیفیت عکاسی در نور کم از بهترینهای کلاس خودش است
-
فایلهای RAW دارای گسترهی دینامیکی فوقالعادهای هستند
-
وایفای داخلی
نکات منفی:
-
لنزهای کیت چندان خوبی ندارد
-
نبود صفحهنمایش لمسی
همانطور که اشاره کردیم، یکی از روشهای به دست آوردن کیفیت و ارزش خرید بالا این است که به سراغ دوربینهای سالهای گذشته برویم. بهطور مثال به دلیل معرفی مدل D5500 توسط نیکون، D5300 دچار افت قیمت شده است و در گروه قیمتی مدلهای سطح پایینتر جای گرفته است.
مزیت خرید دوربینهای سطح بالاتر ولی قدیمیتر این است که معمولاً کنترلها و میانبرهای بیشتری دارند و صفحهنمایش و منظرهیاب آنها نیز بهتر است. بهطور مثال این دوربین برعکس دو رقیب دیگرش در این گروه قیمتی دارای صفحهنمایش مفصلدار است که بهخصوص هنگام فیلمبرداری بسیار کاربردی است. البته متأسفانه این صفحهنمایش از نوع لمسی نیست.
یک مزیت دیگر خرید این دوربین نسبت به دوربینهای جدیدتر سطح مبتدی این است که سیستم فوکوس بهمراتب پیشرفتهتری را در اختیار خواهید داشت. سیستم فوکوس این دوربین از نوع 39 نقطهای است که 9 نقطهی آن Cross Type هستند. بنابراین فوکوس این دوربین بهمراتب سریعتر و قابلاعتمادتر از دو دوربین دیگر این گروه است.
D5300 به یک سنسور 24 مگاپیکسلی مجهز است و همانطور که انتظار میرود کیفیت فایلهای jpeg خارجشده از این دوربین بسیار خوب بوده و دارای رنگهای زنده و دقیقی هستند. همچنین با حذف فیلتر AA این دوربین تصاویر بهمراتب شارپتری را نسبت به مدل قبلی، یعنی D5200 ارائه میکند. از لحاظ میزان نویز و گسترهی دینامیکی این سنسور همچنان در بین سنسورهای APS-C از بهترینها بهحساب میآید.
2 تا 3 میلیون تومان
دوربینهای این گروه از نظر کیفیت عکاسی به دوربینهای سطح مبتدی نزدیک هستند، ولی معمولاً از پردازندههای قدرتمندتری استفاده میکنند و دکمههای میانبر و کنترلهای فیزیکی بیشتری دارند.
نیکون D5500
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 39 نقطهای با 9 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3.2 اینچی مفصلی و لمسی با رزولوشن 1،037،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/60P
نکات مثبت:
-
کیفیت عکاسی عالی و گسترهی دینامیکی وسیع
-
بدنهی جمعوجور با طراحی ارگونومیک
-
صفحهنمایش مفصلی لمسی
نکات منفی:
-
نداشتن امکان کنترل دیافراگم و auto ISO در فیلمبرداری
-
بافر محدود
D5500 یک دوربین بیادعا و توانمند است. این دوربین با داشتن دادن سنسوری عالی و امکانات مشابه برادران بزرگترش، هم برای آماتورها و هم برای حرفهایها جذاب است.
بهعنوان یک DSLR این دوربین ابعاد نسبتاً کوچکی دارد، بسیار خوشدست است و مستحکم و بادوام نیز حس میشود. متأسفانه تنها یک دیال دارد، ولی این نقطهی ضعف تا حدودی با عملکرد عالی صفحهنمایش لمسی پوشش داده شده است. یکی از قابلیتهای بسیار جالب آن این است که میتوانید گوشهی راستی صفحهنمایش را بهعنوان تاچ پدی برای فوکوس خودکار استفاده کنید که عملکرد بسیار خوبی دارد و حتی وقتی چشمتان را به منظرهیاب چسباندهاید نیز میتوانید از آن استفاده کنید.
عملکرد D5500 سریع است، سریع روشن میشود و سیستم فوکوسش هم سرعت خوبی دارد، ولی بافر عکاسی پیاپی در حالت RAW محدود است.
کیفیت عکاسی آن نیز فوقالعاده است. گسترهی دینامیکی وسیع آن باعث شده بتوانید جزئیات زیادی را از سایهها خارج کنید و برای عکاسی از مناظر پرکنتراست ایدئال است. میزان نویز سنسور نیز بسیار کم است و از این نظر در گروه خودش پیشرو است.
صفحهنمایش مفصلدارش کار فیلمبرداری را بسیار ساده میکند و با وجود حالت فیلمبرداری flat و سنسوری عالی پردازش و ادیت فیلمهای این دوربین بسیار لذتبخش است. البته نبود امکان کنترل دیافراگم، ایزوی خودکار و جک هدفون میتواند برای فیلمبرداران حرفهای آزاردهنده باشد. با این وجود باید گفت فیلمبرداری این دوربین بهراحتی نمرهی ُقبولی را کسب میکند.
کانن EOS 750D
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 19 نقطهای با 19 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3 اینچی مفصلی و لمسی با رزولوشن 1،040،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/30P
نکات مثبت:
-
کیفیت عکاسی jpeg خوب
-
کیفیت عکاسی خوب در نور کم
-
صفحهنمایش مفصلدار لمسی بسیار کاربردی
نکات منفی:
-
گسترهی دینامیکی محدودتر نسبت به رقبا
-
فوکوس خودکار ضعیفتر از رقبا هنگام عکاسی
این دوربین در بین دوربینهای سری EOS کانن بالاتر از 1300D و پایینتر از 760D قرار میگیرد. سنسور 24 مگاپیکسلی آن با 760D یکسان است و فوکوس آن نیز نسبت به نسل قبلی بهمراتب بهتر شده است.
کیفیت عکاسی آن در حد و اندازههای سایر رقبا است و میتواند عکسهای بسیار زیبایی را ثبت کند. میزان نویز در نور کم نیز در سطح بهترینهای این گروه قرار میگیرد، ولی از لحاظ گسترهی دینامیکی حرف چندانی برای گفتن ندارد. البته این مورد را تنها هنگام عکاسی از مناظر پرکنتراست و هنگام ادیت فایلهای RAW متوجه خواهید شد.
ارگونومی 750D دقیقاً همان چیزی است که از کانن انتظار میرود و صفحهنمایش مفصلی لمسی آن نیز انجام تنظیمات را بسیار راحت کرده است. فیلمبرداری آن به 1080/30P محدود است و امکانات چندانی را نیز در این زمینه ارائه نمیکند. ولی با توجه به بهرهگیری از سیستم فوکوس هیبریدی برای فیلمبرداری، باید به آن نمرهی قبولی داد.
این دوربین از سیستم فوکوس 19 نقطهای استفاده میکند که تماماً از نوع صلیبی هستند. این نقطهها میزان زیادی از کادر را نمیپوشانند، ولی سرعت و دقت بسیار بالایی دارند.
کانن EOS 760D
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 19 نقطهای با 19 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3 اینچی مفصلی و لمسی با رزولوشن 1،040،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/30P
نکات مثبت:
-
کیفیت عکاسی jpeg خوب
-
وایفای و NFC
-
صفحهنمایش مفصلدار لمسی
نکات منفی:
-
گسترهی دینامیکی محدودتر نسبت به رقبا
-
فوکوس خودکار ضعیفتر از رقبا هنگام عکاسی
760D نوع کاملتر 750D است که به یک السیدی در قسمت بالایی و یک دیال در پشت دوربین نیز مجهز شده است. صفحهنمایش آن نیز مانند برادر کوچکترش از نوع مفصلی لمسی است و از سیستم فوکوس 19 نقطهای استفاده میکند. این سیستم فوکوس بسیار سریع و دقیق عمل میکند، ولی بخش زیادی از کادر را نمیپوشاند.
در حالت Live view و فیلمبرداری نیز از سیستم هیبریدی CMOS AF III استفاده میکند. این سیستم بهخوبی سیستم Dual Pixel که در دوربینهای سطح بالاتر کانن استفاده میشود نیست، ولی نسبت به رقبای هم قیمت کاملاً برتری دارد.
همانطور که از این سری دوربینهای کانن توقع میرود کیفیت عکاسی آن بسیار خوب است. بهخصوص اگر میخواهید با فرمت jpeg عکاسی کنید رضایت شما را بهخوبی جلب خواهد کرد. هرچند که از لحاظ گسترهی دینامیکی از رقبای نیکونی ضعیفتر است.
کیفیت فیلمبرداری آن هم قابلقبول است، ولی رزولوشن و سرعت آن به 1080/30P محدود است.
3 تا 4 میلیون تومان
دوربینهای این گروه برای علاقهمندان جدیتر به عکاسی مناسب هستند و حتی میتوانند بهعنوان دوربین دوم حرفهایها نیز مورد استفاده قرار گیرند. این دوربینها میانبرها و کنترلهای بیشتری دارند و السیدی بالایی آنها در تمام اوقات وضعیت دوربین را به کاربر اطلاع میدهد.
نیکون D7200
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24.2 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 51 نقطهای با 15 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3.2 اینچی با رزولوشن 1،229،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 6 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/60P
نکات مثبت:
-
سنسور 24 مگاپیکسلی بسیار باکیفیت
-
سیستم فوکوس قدرتمند 51 نقطهای
نکات منفی:
-
قابلیتهای فیلمبرداری محدود
-
سرعت متوسط در عکاسی پیاپی
D7200 یک DSLR میانردهی مستحکم و توانا است که کیفیت عکاسی عالی را در کنار سیستم فوکوس پیشرفته عرضه میکند. این دوربین APS-C که از D500 ارزانتر است، نمیتواند قابلیتهای حرفهای مشابه آن را ارائه کند، ولی رزولوشن بیشتری دارد. نیکون در D7200 از سنسور 24 مگاپیکسلی APS-C بدون فیلتر AA استفاده کرده است که شارپترین تصاویر را در بین دوربینهای APS-C ارائه میکند.
D7200 نمیتواند از نظر سرعت و کیفیت ساخت با D500 رقابت کند، ولی همچنان میتواند با سرعت 6 فریم بر ثانیه بهصورت پیاپی عکاسی کند و بافر آن برای 27 عکس RAW یا 100 عکس Jpeg کافی است. سیستم فوکوس 51 نقطهای آن نیز از دوربینهای حرفهای نیکون قرض گرفته شده است.
همچنین سنسور آن دارای گسترهی دینامیکی بسیار وسیعی است و نویز بسیار کمی هم تولید میکند. خروجی Jpeg این دوربین نیز بسیار قابلاعتماد است و رنگهای مناسبی را تولید میکند.
کیفیت فیلمبرداری آن بسیار خوب است، ولی کمبود امکاناتی مانند Focus peaking و zebra حس میشوند. همچنین فوکوس خودکار آن نیز هنگام فیلمبرداری عملکرد بسیار ضعیفی دارد و بههیچوجه در حد رقبایی مانند 70D نیست.
کانن EOS 70D
سنسور: APS-C | رزولوشن: 20 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 19 نقطهای و Dual Pixel | صفحهنمایش: 3 اینچی لمسی مفصلی با رزولوشن 1،040،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 7 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/30P
نکات مثبت:
-
کیفیت قابلقبول عکاسی و فیلمبرداری
-
صفحهنمایش لمسی و مفصلی
-
سیستم فوکوس Dual Pixel
نکات منفی:
-
گسترهی دینامیکی محدود
-
نبود برخی از امکانات مناسب فیلمسازی
70D اولین مدل از دوربینهای کانن بود که از سیستم فوکوس Dual Pixel بهره میگرفت و به طرز وسیعی توسط فیلمسازان آماتور و مستندسازان مورد استفاده قرار گرفت. کیفیت عکاسی و فیلمبرداری این دوربین بهترین نیستند، ولی همچنان بسیار خوب بهحساب میآیند.
موردی که این دوربین را از مدلهای 750D و 760D متفاوت میکند همین سیستم فوکوس Dual Pixel است. البته 70D حالا با مدل 80D جایگزین شده است، ولی با قیمت پایینترش همچنان گزینهی مناسبی بهحساب میآید.
از مزایای استفاده از این دوربین این است که کانن گسترهی بسیار وسیعی از لنزها را عرضه میکند و میتوان از آنها در کاربریهای مختلف بهره گرفت. این دوربین به جک میکروفن نیز مجهز است ولی قابلیت اتصال هدفون را ندارد. در آن خبری هم از focus peaking و zebra نیست. البته با توجه به قدیمی بودن این دوربین قابلیت فیلمبرداری 4K نیز ندارد.
سیستم فوکوس Dual Pixel و صفحهنمایش لمسی مفصلی این دوربین به همراه تنوع لنز زیاد کانن این دوربین را به انتخاب مناسبی برای فیلمسازان تبدیل کردهاند.
کیفیت عکسهای 70D تقریباً از هر نظر خوب هستند، البته از لحاظ گسترهی دینامیکی به رقبای نیکونی نمیرسد. ولی از لحاظ میزان نویز و کیفیت عکسهای Jpeg در سطح بسیار خوبی قرار دارند.
4 تا 5.5 میلیون تومان – سنسور کراپ
گروه دوربینهای 4 تا 5.5 میلیون اولین گروهی است که میتوان در آن دوربینهای فولفریم را هم یافت. به همین دلیل این گروه را به دو قسمت فول فریم و APS-C تقسیم کردهایم. دوربینهای فول فریم قطعاً کیفیت عکس بالاتری را ارائه میکنند، ولی در چنین قیمتی معمولاً کمی کندتر هستند. همچنین سنسورهای کراپ برای عکاسی حیاتوحش بسیار مناسب هستند.
کانن EOS 7D Mark II
سنسور: APS-C | رزولوشن: 20 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 65 نقطهای و Dual Pixel | صفحهنمایش: 3 اینچی با رزولوشن 1،040،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 10 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/60P
نکات مثبت:
-
سیستم فوکوس بسیار دقیق Dual Pixel
-
کیفیت عکاسی مناسب در نور کم
-
عکاسی پیاپی با سرعت 10 فریم بر ثانیه
-
قابلیت Flicker detection برای عکاسی زیر نور مصنوعی
نکات منفی:
-
نبود وایفای داخلی
-
گسترهی دینامیکی محدود نسبت به رقبا
-
نبود صفحهنمایش لمسی
7D Mark II امکانات زیادی را ارائه میکند که آن را به انتخاب مناسبی برای عکاسان و فیلمبرداران بدل کرده است. این دوربین ساختار مستحکم و امکانات حرفهای مدلهای سطح بالاتر کانن را به ارث برده است و آنها را در بدنهای کوچکتر و ارزانتر جای داده است.
در مرکز این دوربین سنسور 20.2 مگاپیکسلی Dual Pixel AF در کنار دو پردازشگر Digic 6 قرار دارد. وجود سیستم Dual Pixel به معنی فوکوس سریع و دقیق در حالت Live View و فیلمبرداری است. پردازشگرهای دوگانهاش نیز اجازهی عکاسی پیاپی با سرعت 10 فریم بر ثانیه را میدهند.
در زمان استفاده از منظرهیاب فوکوس خودکارش عالی است، درحالیکه سنسور نورسنجش به کمک فوکوس آمده و با تعقیب سوژه امکان انتخاب بهترین نقطه از 65 نقطهی فوکوس را میدهد. این سیستم فوکوس میتواند حتی هنگام عکاسی پیاپی نیز بهخوبی به تعقیب سوژهها بپردازد. سیستم تعقیب سوژهی iTR در انتخاب خودکار نقطههای فوکوس برای تعقیب سوژه خوب عمل میکند، البته به شرط اینکه سوژه از بقیهی منظره بهخوبی قابلتشخیص باشد. از این نظر سیستم 3D Tracking نیکون عملکرد بهتری دارد.
کیفیت عکاسی آنهم بسیار خوب است، Jpeg-ها همان رنگبندی دوستداشتنی همیشگی کانن را دارند و عملکردش در ایزوهای بالا نیز بسیار خوب است. کیفیت عکاسی RAW در تمامی ایزوها مناسب است، ولی گسترهی دینامیکی آن در حد و اندازههای APS-C-های جدید سونی و نیکون نیست.
7D Mark II امکانات ویدئویی مناسبی را نیز ارائه میکند. حداکثر کیفیت فیلمبرداری 1080/60P است که حالا کمی با بهترینها فاصله گرفته است، ولی عملکرد سیستم فوکوس آن عالی است و گسترهی وسیعی از لنزهای کانن در اختیار کاربر قرار دارند.
کانن EOS 80D
سنسور: APS-C | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 45 نقطهای و سیستم Dual Pixel | صفحهنمایش: 3 اینچی لمسی مفصلی با رزولوشن 1،040،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 7 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/60P
نکات مثبت:
-
کیفیت عکاسی مناسب و گسترهی دینامیکی بهبودیافته
-
فوکوس دقیق و سریع در فیلمبرداری و Live view
-
جک هدفون و میکروفن
نکات منفی:
-
نبود برخی از امکانات مناسب فیلمسازی
-
محدودیت حداکثر رزولوشن فیلمبرداری به 1080P
80D آخرین دوربین از سری سطح متوسط محبوب کانن است و سنسور آن بهطور وسیعی تحت بهینهسازی قرار گرفته است تا گسترهی دینامیکی بیشتری را عرضه کند. سیستم فوکوس Dual Pixel نیز در این دوربین وظیفهی فوکوس در فیلمبرداری و Live view را بر عهده دارد. عملکرد این سیستم فوکوس فوقالعاده است و بهخوبی با لنزهای سری STM کانن سازگار شده است. تنوع اینگونه لنزها نیز طی چند سال گذشته بهخوبی گسترش یافته است و انتخابهای زیادی را در اختیار کاربران میگذارد.
80D همچنین به جک هدفون و میکروفن نیز مجهز شده است که برای فیلمسازی مناسب است، ولی متأسفانه خبری از focus peaking، Zebra و فیلمبرداری 4K نیست. قیمت مناسب، جک میکروفن و هدفون، کیفیت عکاسی و فیلمبرداری خوب، صفحهنمایش مفصلی لمسی و سیستم فوکوس Dual Pixel این دوربین را تبدیل به انتخابی مناسب برای علاقهمندان به عکاسی و فیلمسازی کردهاند.
80D ابعاد مناسبی دارد و کنترلهای فیزیکی متعددی را میتوان بر روی آن یافت، همچنین نسبت به ابعادش سبک هم هست. ساختار شاسی آن از آلیاژ آلومینیوم است و در مقابل نفوذ گردوغبار و آب نیز مقاومت میکند. صفحهنمایش مفصلی و لمسی آن بهخصوص در ترکیب با Quick Menu تجربهی کاربری لذتبخشی را ایجاد میکند.
زمانی که با استفاده از منظره یاب اقدام به عکاسی میکنید دوربین از سیستم تشخیص فاز 45 نقطهای بهره میگیرد که فوکوسی سریع و قابلاعتماد را ارائه مینماید، حتی در نور کم. همچنین در بیشتر موارد میتواند با موفقیت اقدام به تعقیب سوژهها بکند، هرچند که بهدقت برخی دوربینهای سطح بالاتر کانن نیست. همچنین قادر است با سرعت 7 فریم بر ثانیه اقدام به عکاسی پیاپی بنماید. باتری آن نیز برای ثبت 960 عکس کافی است.
سنسور 80D از نظر رزولوشن، میزان نویز و گسترهی دینامیکی پیشرفت مناسبی داشته است و میتوان از این نظر آن را نسبت به 70D و حتی 7D Mark II برتر دانست.
4 تا 5.5 میلیون تومان – سنسور فول فریم
دوربینهای فولفریم ارزانقیمت این گروه راه مناسبی برای ورود به دنیای عکاسی 35 میلیمتری هستند و نویز کمتر همراه با گسترهی دینامیکی وسیعتر را در اختیار کاربران میگذراند.
نیکون D610
سنسور: فولفریم | رزولوشن: 24 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 39 نقطهای با 9 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3.2 اینچی با رزولوشن 921،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 6 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/30P
نکات مثبت:
-
گسترهی دینامیکی وسیع
-
عملکرد عالی در نور کم
-
سیستم تعقیب سوژهی پیشرفته
-
نورسنجی و تراز سفیدی بسیار دقیق
نکات منفی:
-
پوشش محدود کادر توسط سیستم فوکوس
-
عملکرد ضعیف سیستم فوکوس در نور کم
-
فوکوس ضعیف در Live View و فیلمبرداری
-
کیفیت پایین و امکانات محدود فیلمبرداری
D610 کوچکترین و ارزانترین دوربین فول فریم نیکون است و برای افرادی که میخواهند با هزینهی نسبتاً کم وارد دنیای عکاسی فولفریم شوند مناسب است. سنسور آن دارای رزولوشن 24 مگاپیکسل است و بسیاری از امکانات دوربینهای گرانتر نیکون در بدنهی کوچکتر و ارزانتر آن جای گرفتهاند. این دوربین دارای منظره یاب با پوشش 100 درصد و سیستم فوکوس 39 نقطهای است. از 39 نقطهی فوکوس، 9 نقطه از نوع صلیبی یا Cross type هستند.
سیستم فوکوس این دوربین سطح نسبتاً کمی از کادر را میپوشاند، ولی دقت و سرعت مناسبی دارد و بهخوبی قادر است سوژهها را تعقیب کند. اما در Live view و فیلمبرداری فوکوسی ضعیف و کند را ارائه میکند.
کیفیت عکس آن عالی است. فایلهای Jpeg رنگهایی زیبا و دقیق دارند و فایلهای RAW دارای کمترین نویز و بیشترین گسترهی دینامیکی در بین رقبا هستند.
D610 قادر است با کیفیت 1080/30P فیلمبرداری کند، ولی قابلیت تغییر دیافراگم هنگام فیلمبرداری وجود ندارد و سیستم فوکوس آن نیز عملکردی ناامیدکننده را ارائه میکند. به همین دلیلی برای فیلمبرداری چندان مناسب نیست.
کانن EOS 6D
سنسور: فولفریم | رزولوشن: 20 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 11 نقطهای با یک نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3 اینچی با رزولوشن 1،040،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 4.5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/30P
نکات مثبت:
-
عملکرد عالی در ایزوهای بالا
-
رنگبندی زیبای فایلهای jpeg
-
کنترلهای کاملاً دستی هنگام فیلمبرداری
-
وایفای و جیپیاس داخلی
نکات منفی:
-
سیستم فوکوس قدیمی
-
گسترهی دینامیکی محدود
6D ارزانترین و کوچکترین دوربین فولفریم کانن است. هم سنسور و هم سیستم فوکوس این دوربین بهگونهای طراحی شدهاند که در نور کم بهخوبی کار کنند. البته تنها 11 نقطهی فوکوس دارد که یکی از آنها از نوع صلیبی است، ولی این نقطهی وسطی تا روشنایی 3EV- نیز کار میکند.
کیفیت عکس، نقطهی قوت اصلی این دوربین است. فایلهای Jpeg دارای رنگهای زیبایی هستند و کیفیت مناسبی هم دارند. در حالت RAW میزان نویز در حد بهترینهای این گروه قیمتی است، ولی از لحاظ گسترهی دینامیکی نسبت به نیکون دارای ضعف است.
در این دوربین خبری از فوکوس Dual Pixel برای Live View و فیلمبرداری نیست. کیفیت فیلمبرداری آن نیز به 1080/30P محدود است، ولی جک میکروفن دارد و میتوانید نوع فشردهسازی فیلمها را نیز انتخاب کنید. همچنین این دوربین به وایفای داخلی نیز مجهز شده است که انتقال فایلها را بسیار راحت کرده است.
5.5 میلیون تومان به بالا
این گروه تنها برای حرفهایها مناسب است. کسانی که نیاز به حداکثر کیفیت ممکن دارند و حاضر هستند برای آن هزینهی بالایی هم پرداخت کنند.
کانن EOS 5D Mark IV
سنسور: فولفریم | رزولوشن: 30 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 61 نقطهای 61 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3.2 اینچی با رزولوشن 1،620،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 7 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 4K 30fps
نکات مثبت:
-
پوشش وسیع سیستم فوکوس تشخیص فاز
-
سیستم فوکوس Dual Pixel با عملکرد عالی در Live view و فیلمبرداری
-
کیفیت ساخت و ارگونومی عالی
-
صفحهنمایش لمسی
نکات منفی:
-
فیلمبرداری 4K دارای کراپ 64X است
-
قیمت بالا
سری دوربینهای 5D کانن دارای سابقهای درخشان هستند و اولین مدل 5D توانست عکاسی فولفریم را در اختیار تودهی مردم قرار دهد. Mark II نیز اولین دوربین DSLR با قابلیت فیلمبرداری Full HD بود و Mark III در بین عکاسان و فیلمسازان جایگاه بسیار ویژهای داشت. 5D Mark IVV نیز نسخهای بهبودیافته و بهینه از تمامی مدلهای قبلی بهحساب میآید.
این دوربین نیز مانند مدلهای قبلی دارای کیفیت ساخت و ارگونومی بسیار خوبی است و صفحهنمایش لمسی نیز کار با آن را از همیشه راحتتر کرده است. کیفیت عکاسی آن نیز هیچ ایرادی ندارد، هرچند که بهترین در کلاس خودش نیست. رزولوشن آن به میزان مناسبی افزایش یافته است و عملکردش در نور کم عالی است. گسترهی دینامیکی آن نیز به میزان قابلتوجهی افزایش یافته است.
سیستم فوکوس این دوربین مشابه 1D X Mark II است و نقطهی میانی آن تا 3EV- حساس است. در تعقیب سوژه بهخوبی سیستم 3D Tracking نیکون عمل نمیکند، ولی بههرحال بسیار سریع و دقیق است.
این دوربین قادر است با رزولوشن 4K و سرعت 30 فریم بر ثانیه نیز فیلمبرداری کند و سیستم فوکوس Dual Pixel هنگام فیلمبرداری عملکردی بیرقیب را ارائه میکند. این سیستم فوکوس بهقدری خوب است که کانن آن را در سری دوربینهای سینمایی EOS C نیز مورد استفاده قرار داده است.
متأسفانه در حالت 4K این دوربین از قسمت مرکزی سنسور استفاده میکند و دارای ضریب کراپ 1.64x است. این موضوع باعث میشود کمی از گسترهی تصویر کاسته شود و کمی نیز به عمق میدان اضافه شود. همچنین فرمت MJpeg استفادهشده در این دوربین سنگین است و ادیت آن نیز سخت است، هرچند که کیفیت بسیار بالایی را عرضه میکند.
سونی a7R II
سنسور: فولفریم | رزولوشن: 42 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: هیبریدی 399 نقطهای | صفحهنمایش: 3 اینچی با رزولوشن 1،228،800 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 4K 30fps
نکات مثبت:
-
عملکرد فوقالعاده در نورهای کم و گسترهی دینامیکی عالی
-
دقت و سرعت فوقالعادهی سیستم فوکوس
-
لرزشگیر 5 محوره
-
صفحهنمایش مفصلی
نکات منفی:
-
منوی پیچیده
-
کنترلها و دکمههای کوچک
این دوربین اولین در جهان است که از سنسور Backside illuminated فول فریم استفاده میکند. این سنسور در داخل یک سیستم لرزشگیر 5 محوره جای گرفته است و 42.2 مگاپیکسل رزولوشن دارد.
از نظر سیستم فوکوس نیز این دوربین دستاوردهای جدیدی دارد. سنسور آن دارای 399 نقطهی فوکوس تشخیص فاز است که بیشترین پوشش را در بین تمامی دوربینهای فول فریم ارائه میکنند. عملکرد این سیستم فوکوس در عکاسی و فیلمبرداری عالی است. آزمایش فوکوس پیوستهی آن نشان میدهد که a7R II از پس بهترین دیاسالآرها نیز بر میآید. قابلیتهایی مانند فوکوس روی چشم، باعث میشوند سوژهها حتی در صورت حرکت کردن باز هم در فوکوس باشند. این موضوع موجب شده است که درصد فوکوسهای صحیح در عکاسی عروسی، پرتره و یا عکاسی از کودکان بسیار بالا برود.
کیفیت عکاسی این دوربین در بیشتر موارد از برترینهای گروه است و فایلهای jpeg آن جزئیاتی تولید میکنند که هیچ دیاسالآری به آن نزدیک نمیشود. استفاده از سنسور BSI موجب شده است تا رزولوشن بالایش باعث افزایش نویز در ایزوهای بالا نشود. گسترهی دینامیکی آن را نیز بعد از D810 باید در گروه دوم دانست.
این دوربین قادر به فیلمبرداری با رزولوشن 4K نیز هست و ویدیوهای آن دارای جزئیات بسیار زیاد و کیفیت بالایی هستند. سیستم فوکوس آن نیز با اعتمادبهنفس مناسبی کار خود را انجام میدهد.
نیکون D810
سنسور: فولفریم | رزولوشن: 36.3 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: تشخیص فاز 51 نقطهای با 15 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3.2 اینچی با رزولوشن 1،229،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/60P
نکات مثبت:
-
کیفیت عکاسی بینظیر در ایزوی 64
-
سیستم فوکوس عالی با قابلیت تعقیب سوژهی مناسب
-
گسترهی دینامیکی پیشرو
-
قیمت مناسب برای یک دوربین حرفهای
نکات منفی:
-
سیستم فوکوس در نور کم به خوبی رقبا نیست
-
نقاط صلیبی سیستم فوکوس تنها در قسمت میانی کادر قرار دارند
-
سیستم فوکوس ضعیف در Live view و فیلمبرداری
شاید D810 نسبت به سایر رقبا تا حدودی قدیمی شده باشد، ولی همچنان رقیبی قدرتمند بهحساب میآید. بدنهی آن مانند یک تانک ساخته شده است و ارگونومی بسیار خوبی هم دارد. قیمت آن هم نسبت به رقبایی مانند 5D Mark IV بسیار بهصرفه است. D810 نیز مانند D800E فاقد فیلتر AA است تا حداکثر رزولوشن و شارپنس ممکن را ارائه کند.
درست است که دوربینهایی مانند کانن 5DS و سونی a7R II دارای رزولوشن بیشتری هستند، ولی همچنان میزان جزئیات عکسهای D810 فوقالعاده بهحساب میآید. اگر به دنبال عکاسی ورزشی هستید دوربینهایی مانند D500 و D5 فوکوس و عکاسی پیاپی سریعتری را ارائه میکنند، ولی ازلحاظ کیفیت تصویر این دوربین در گروه قیمتی خودش بیرقیب است.
D810 از سیستم نورسنجی 91 هزار پیکسلی RGB استفاده میکند که با دقت بسیار خوبی نوردهی و تراز سفیدی را تعیین میکند. کل سیستم فوکوس این دوربین نیز از مدل ورزشی D4s قرض گرفته شده است و بهخوبی میتواند سوژهها را تشخیص دهد و آنها را تعقیب کند. البته تنها 15 نقطهی میانی از نوع صلیبی هستند، بنابراین در گوشههای کادر برای فوکوس بر روی سوژههای کمکنتراست با ضعف روبرو است. همچنین در تاریکی نیز عملکرد چندان مناسبی ندارد.
کیفیت عکسهای این دوربین فوقالعاده است، چه در حالت Jpeg و چه در حالت RAW. گسترهی دینامیکی آن برترین در این گروه است و عملکردی خارقالعاده را در ایزوهای بالا ارائه میکند.
کانن 5Ds و 5Ds R
سنسور: فولفریم | رزولوشن: 50.6 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: 61 نقطهای با 41 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3.2 اینچی با رزولوشن 1،040،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 5 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 1080/30P
نکات مثبت:
-
ارائهی جزئیات خارقالعاده
-
کیفیت ساخت و ارگونومی عالی
نکات منفی:
-
گسترهی دینامیکی محدود
-
گسترهی ایزوی محدود
5Ds و برادر دوقلویش، 5Ds R بالاترین رزولوشن را در بین تمامی دوربینهای DSLR دارند. رزولوشن این دوربینها دو برابر دوربینی مانند 5D Mark III است.
این دوربینها سیستم نورسنجی 150,000pixel RGB را از 7D Mark II به ارث بردهاند که به آنالیز تصویر و انتخاب بهترین نوردهی کمک میکند. سیستم تعقیب سوژهی iTR نیز در این دوربینها وجود دارد که عملکرد قابلقبولی دارد، ولی در تشخیص سوژههای کوچک مانند چشم انسان دچار مشکل میشود.
سیستم فوکوس این دوربین با داشتن 41 نقطهی صلیبی بهخوبی از پس شرایط دشوار بر میآید، ولی به دلیل رزولوشن بالا باید حتماً لنز خود را کالیبره کنید. با داشتن چنین رزولوشنی خیلی باید دقت کنید در زمان در دست داشتن دوربین سرعت شاتر را بهدرستی انتخاب کنید، زیرا این دوربین برعکس رقبای بدون آینه فاقد لرزشگیر داخلی است.
وقتی در سطح پیکسلی به عکسها نگاه میکنید میزان جزئیات خارقالعاده است. طبق سنت همیشگی کانن، رنگهای بسیار زیبا و دقیقی را نیز تولید میکند و عملکردش در نور کم نیز قابلقبول است. البته مانند بسیاری از مدلهای دیگر کانن، گسترهی دینامیکی آن چندان وسیع نیست.
از نظر فیلمبرداری هیچکدام از مدلهای 5Ds و 5Ds R حرف چندانی برای گفتن ندارند. خبری از سرعت 60 فریم بر ثانیه یا فیلمبرداری 4K نیست و سیستم فوکوس Dual Pixel کانن نیز در آنها مورد استفاده قرار نگرفته است.
نیکون D500
سنسور: APS-C | رزولوشن: 20.9 مگاپیکسل | فوکوس خودکار: 153 نقطهای با 99 نقطهی صلیبی | صفحهنمایش: 3.2 اینچی لمسی مفصلی با رزولوشن 2،359،000 پیکسل | عکاسی پیاپی: 10 فریم بر ثانیه | فیلمبرداری: 4K 30fps
نکات مثبت:
-
کیفیت عکاسی عالی
-
سیستم فوکوس فوقالعاده
-
فیلمبرداری 4K با کیفیت مناسب
-
اولین دوربین با سیستم کالیبرهی خودکار فوکوس
-
بدنهی فلزی مقاوم
نکات منفی:
-
رزولوشن نسبتاً پایین
-
قابلیتهای محدود فیلمبرداری
نیکون D500 تنها دوربین با سنسور کراپ است که در این گروه جای میگیرد و این خود نشانهای از تواناییهای خارقالعادهی آن است. این دوربین که جانشین مدل D300s شده است از یک سنسور 20.7 مگاپیکسلی استفاده میکند. سیستم فوکوس آن نیز دارای 153 نقطه است که 99 عدد از آنها از نوع صلیبی هستند. این سیستم فوکوس دقیقاً با مدل ورزشی D5 یکسان است.
همچنین قادر است با سرعت 10 فریم بر ثانیه بهصورت پیاپی عکاسی کند که از تمام دوربینهای این گروه سریعتر است. استفاده از فیبر کربن در ساختار آن نیز موجب کاهش وزن و افزایش مقاومت بدنه شده است. بدنهی این دوربین در مقابل عوامل محیطی مقاوم شده است و صفحهنمایش آن نیز از نوع مفصلی و لمسی است. سنسور آن نیز از نظر گسترهی دینامیکی و میزان نویز در حال حاضر بهترین در بین دوربینهای APS-C است.
این دوربین همچنین قادر است با رزولوشن 4K و سرعت 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. هرچند که ضریب فاکتور 2.2x دارد که کمی کار انتخاب لنز را سخت میکند. سیستم فوکوس آن نیز در هنگام فیلمبرداری چندان چنگی به دل نمیزند، ولی کیفیت کلی ویدیوها بسیار خوب است.