خرید و قیمت کیس کامل کامپیوتر نو ارزان با ارسال رایگان
تاریخ ایجاد مطلب 1396/03/17
 

راهنمای خرید گوشی موبایل

 

کالاشید قصد دارد با طبقه‌بندی فاکتورهای مهم در امر خرید گوشی راهنمای جامع برای خرید گوشی موبایل را به کاربران خود ارایه نماید.


راهنمای خرید گوشی موبایل

 

امروزه در بازار لوازم الکترونیکی بالاخص بازار گوشی و تلفن همراه، تنوع بسیار زیادی وجود دارد. این تنوع مدل و قیمت گوشی مزایا و  معایبی به همراه دارد. از یک طرف تنوع بسیار زیاد مدل‌ها و قیمت گوشی‌ها حق انتخاب گسترده‌ای به خریدار می‌دهد و از سویی دیگر موجب سر درگمی کاربران می‌شود. انتخاب از بین فاکتورهایی مانند قیمت، برند گوشی، سیستم عامل، انواع پردازنده، میزان رم و حافظه داخلی، اندازه صفحه نمایش، تعداد سیم کارت، نسل ارتباطی، دوام و مقاومت فیزیکی، دوربین و مساله دشوارتر گارانتی گوشی موبایل، کاربران را هرچه بیشتر سردرگم می‌کند. برخی از این فاکتورها تا حدودی برای عموم خریداران قابل درک است و به لطف اطلاع رسانی سایت‌ها و فروشندگان موبایل، خریداران اطلاعات مناسبی در مورد مبحث خرید گوشی دارند. کالاشید قصد دارد با طبقه‌بندی  فاکتورهای مهم در امر خرید گوشی راهنمای جامع برای خرید گوشی موبایل را به کاربران خود ارایه نماید.


 

قیمت گوشی موبایل: مهمترین مساله قیمت است

 

قیمت گوشی موبایل، خود منتج از دیگر فاکتورهای تصمیم گیری در مورد خرید گوشی است. برای مثال آیا گوشی سامسونگ ارزش اختلاف قیمت با گوشی هواوی هم رده را دارد؟ یا سوال بهتر اینکه دلیل اختلاف این قیمت‌ها چیست؟ اصلی‌ترین مساله در موردقیمت گوشی موبایل ، مشخصات و امکانات ارایه شده در گوشی (یعنی کمیت سخت افزار) و کیفیت قطعات سخت افزاری استفاده شده در دستگاه است. فاکتور دیگر که نقش کم رنگتری دارد، سیستم عامل گوشی موبایل است. سیستم عامل اندروید که چند سال قبل توسط شرکت گوگل برای گجت‌ها ارایه شده است، سیستم عاملی متن باز بشمار می‌آید. بدین صورت که کاربران برای استفاده از اندروید مجبور به پرداخت هیچ هزینه‌ای نیستند. اما دو سیستم عامل شرکت اپل و ویندوزفون رایگان نبوده و کاربران برای استفاده از آنها ملزم به پرداخت هزیه می‌باشند. این هزینه بطور ضمنی به قیمت گوشی موبایل اضافه می‌شود و مثلا در هنگام خرید آیفون ،  خریدار هزینه‌ای را بابت خود سیستم عامل دستگاه می‌پردازد. ولی همانطور که اشاره شد، اصلی‌ترین عامل تایین قیمت گوشی‌های موبایل، کمیت و کیفیت سخت افزاری آنهاست. مثلا پشتیبانی از شبکه تلفن همراه 4G یا دوربین‌های با کیفیت مگاپیکسل بالا در یک تلفن همراه، قیمت گوشی را بالاتر می‌برد. بنابراین مهمترین مساله در خرید گوشی موبایل قیمت است، چقدر می‌خواهید هزینه کنید؟ سوال دوم این است، چه امکانات مشخصاتی برایتان اهمیت دارد؟ چندین سال تجربه فعالیت در بازار موبایل و تبلت به ما نشان داده است که خریداران عموما یک یا چند مشخصه مهم در نظر دارند. برای مثال علاوه بر کاربری‌های ارتباطاتی، می‌خواهند از گوشی موبایل برای عکاسی استفاده کنند یا دسترسی به اینترنت پر سرعت و پشتیبانی از برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی متعدد بطور همزمان برایشان بسیار مهم است. بنابراین سعی می‌کنیم تمام مشخصات و ویژگی‌های اساسی دخیل در تصمیم گیری را یک به یک بررسی نماییم.


 

برند گوشی موبایل

 

برند یا شرکت سازنده گوشی برای طیفی از خریداران بسیار مهم است. برای مثال، طرفداران اپل به دلیل علاقه وافری که به کمپانی اپل و استایل طراحی آن دارند، دیگر فاکتورها را خیلی در نظر نمی‌گیرند. با اینکه قیمت محصولات اپل نسبتا بالاست، همواره توانسه خیل عظیم طرفداران خود را راضی نگه دارد. با اینکه که از نظر منتقدین و صاحب نظران بازار گجت‌ها، مدل‌های اخیر آیفون بالاخص آیفون 6نتوانسته است انتظارات را به طور کامل برآورده سازد، آیفون 6s موفق شد به فروش خوبی دست یابد. علاوه بر قیمت بالا و دیگر انتقاداتی که به گوشی‌های اپل وارد است، تجربه در طی این چند سال نشان داده است که اپل و گوشی آیفون محبوبیت خاصی بین تمامی اقشار اجتماع دارد. بالاخره با تمام مسایل مانند هزینه بالا و مشکلات جزیی که در کمبود برخی برنامه‌های کاربردی iOS است، شما آیفون در دستتان می‌گیرید.

دیگر برند مطرح در جهان، برند محبوب و بزرگ سامسونگ است. شرکت سامسونگ با چندین دهه فعالیت در دنیای دیجیتال به اعتبار خوبی دست یافته است. این کمپانی کره‌ای با تولید انواع گجت‌ها، تنوع بسیار بالا و قیمت‌های منصفانه توانسته است سهم عظیمی از بازار موبایل در جهان و به تبع آن در بازار ایران تصاحب کند. سامسونگ در بین برندهای معتبر جهانی دارای بیشترین تنوع مدل و قیمت است. این بازه از گوشی‌های رده پایین 200 هزار تومانی تا پرچمدارهای دو میلیونی را شامل می‌شود. بنابراین اگر خیلی نگارن هزینه نیستید و دنبال امکانات سخت افزاری مناسب با سیستم عامل اندروید هستید، توصیه ما به شما خرید گوشی سامسونگ است.

گزینه دیگر، کمپانی نام آشنای سونی است. کمپانی سونی با خرید شرکت اریکسون پایه‌های حضور خود را در بازار تلفن همراه مستحکم کرد و امروزه گوشی‌های سونی با برند ایکسپریا به بازار عرضه می‌شوند. گوشی‌های سونی به سخت افزار قدرتمند، مقاومت فیزیکی بالا در برابر گرد و خاک و مایعات و دوربین‌های بسیار با کیفیت شهرت دارند. قیمت گوشی‌های سونی در مشخصات برابر با گوشی‌های  سامسونگ، بعضا پایین‌تر است. گوشی‌های سونی در حد و اندازه‌های گوشی‌های سامسونگ تنوع مدل ندارند، ولی بازه قیمتی گسترده‌ای را شامل می‌شوند. اگر مقاومت فیزیکی بالا و دوربین‌های با کیفیت معیار خرید گوشی شماست، محصولات این کمپانی گزینه‌های خوبی هستند.

کمپانی چینی هواوی که نسبت به رقبای خود جوان‌تر محسوب می‌شود، تنوع قیمت و مدل بسیار بالایی بالاخص در گوشی‌های ارازن قیمت و میان‌رده دارد. گوشی هواوی دارای مشخصات بالا و قیمت بسیار پایین‌تری می‌باشد. تمرکز کمپانی هواوی روی تولیدگوشی‌های متوسط ارزان قیمت است. گوشی‌های هواوی دارای مشخصات برابر و قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به رقبای خود مانند سونی و سامسونگ هستند. گوشی‌های هواوی از قیمت one hundred fifty هزار تومان شروع شده به گوشی‌های 1.5 میلیونی ختم می‌شوند. قابل ذکر است که پرچمداران هواوی مانند سری Ascend P و Mate ، گوشی‌های بسیار قدرتمندی محسوب شده و قابلیت رقابت با بهترین‌های بازار موبایل را دارند. گفتنی است که علاوه بر صرفه جویی در سخت افزار، کمپانی هواوی با مدیریت بسیار قوی هزینه‌ها توانسته است قیمت تمام شده دستگاه‌ها را پایین بیاورد و لزوما قیمت پایین، دلیل بر پایین بودن کیفیت سخت‌افزارهای گوشی‌های هواوی نمی‌باشد.

دیگر برند جدید موبایل که فعلا در ایران زیاد مطرح نیست، محصولات کمپانی شیائومی می‌باشد. شیائومی دارای گوشی‌های بسیار قدرتمندی است و قیمت‌های بسیار مناسبی دارد. در سطح جهانی گوشی‌های شیائومی با اقبال خوبی مواجه شده‌اند و فروش بالایی  دارند.

علاوه بر برندهای مطرحی مانند اپل، سامسونگ، سونی و هواوی دو نوع دیگر برند در بازار موبایل ایران وجود دارند.

یک سری برندها مانند برند اسمارت، پرستیژیو، فلای و غیره که بعضا فروش منحصرا در داخل ایران دارند و نسبتا از کیفیت قابل قبولی برخوردارند. این دسته  دارای قیمت مناسب و کیفیت قابل قبولی هستند. ولی شرکت‌های تولید کننده آنها کمپانی‌های بسیار کوچکتری بوده و کیفیت و خدمات ارایه شده توسط کمپانی‌های مطرح را ندارند. علت فروش این محصولات، قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول آنهاست.

دسته دوم که در بازار به اصطلاح برندهای چینی شهرت دارند، برندهایی مانند پیرگاردین، اسکالر، جیفون و Zeatek، ویسان، کولالا و  غیره هستند.
این گوشی‌ها دارای قیمت بسیار پایین و کیفیت متوسط هستند. خریداران این نوع برندها بیشتر اقشار پایین‌تر و امکانات ارایه شده در آنها با قیمت مشابه تقریبا غیر قابل دسترس هستند و با کمی چاشنی شانس و خرید از فروشگاه‌های معتبر،خرید با گارانتی و محلت تست، پیشنهاد خوبی برای خریدارانی است که صرفه جویی اصلی‌ترین فاکتور آنها در خرید گوشی است. مساله دیگر غیر واقعی بودن مشخصات درج شده روی جعبه این دستگاه‌هاست. بنابراین برای خرید این برندها، حتما باید به فروشگاه‌هایی مراجعه کنید که اطلاعات واقعی و دقیق از محصولات ارایه شده را ارایه می‌کنند و به تعهدات خود در قباال مشتری عمل می‌کنند.

 


در ادامه به بحث مشخصات و سخت افزار گوشی های موبایل میرسیم که در انتخاب موبایل بسیار مهم هستند.


 

پردازنده و رم

 

اساسی‌ترین فاکتورها برای سنجش قدرت پردازش گوشی، میزان رم، تعداد هسته‌ها و توان پردازشی هر کدام از هسته‌ها می‌باشد. پردازنده گوشی‌ها عموما دو هسته‌ای، چهار هسته‌ای یا هشت هسته‌ای می‌باشند. البته با عرضه چیپست‌های64  بیتی، پردازنده‌های 6 و 10 هسته‌ای نیز وارد بازار شده‌اند. پردازنده قوی با میزان رم بالا تقریبا پاسخ هر گونه پردازشی را می‌دهد. رم دو گیگابایتی و در برخی مدل‌های قدرتمند 3 گیگ، قدرت پردازش بالایی به گوشی می‌دهد. اگر می‌خواهید با گوشی خود بازی‌های سنگین اجرا کنید، حداقل پردازشگر چهار هسته‌ای و رم دو گیگ برای بازی‌های دیتادار لازم است یا اگر قصد اجرای برنامه‌های کاربردی متعدد برای مثال برنامه‌های ارتباطی و اجتماعی مختلف مانند وایبر، لاین، تلگرام و غیره را دارید، حداقل رم مورد نیاز شما یک گیگ است. میزان رم و قدرت پردازشی، نقشی اساسی در پردازش دارد.
برای مثال گوشی فعلی شما زیاد هنگ می‌کند، یعنی میزان رم یا پردازشگر آن به نسبت میزان استقاده شما پایین است و باید گوشی موبایل قویتری بخرید. البته این نکته نیز قابل توجه است که پردازشگر قوی مصرف باتری بالایی را می‌طلبد و عموما باید با باتری گوشی همخوانی داشته باشد. ظرفیت باتری پایین در کنار پردازشگر قوی، باعث می‌شود هنگام استفاده سنگین شارژ گوشی به سرعت خالی شود.


 

حافظه و فضای ذخیره سازی

 

دیگر فاکتور مربوط، حافظه داخلی دستگاه است. اگر از طرفداران موسیقی و فیلم هستید یا هر برنامه‌ای را روی گوشی نصب می‌کنید و از بازی‌های دیتادار زیاد استفاده می‌کنید، توجه داشته باشید به حافظه فضای ذخیره سازی زیادی احتیاج خواهید داشت. خود سیستم عامل اندریود حدود دو گیگابایت از حافظه داخلی را پر می‌کند و اکثر برنامه‌ها برای نصب نیاز به فضای خالی در حافظه داخلی دارند و همچنین اکثر برنامه‌ها بطور کامل قابل انتقال به کارت حافظه جانبی (mSD) نیستند. بنابراین هنگام خرید حتما به این نکات توجه نمایید.


 

اندازه و کیفیت صفحه نمایش

 

دیگر فاکتور اندازه صفحه نمایش است. سایز صفحه نمایش لمسی از 4 اینچ به بالاست که در رده‌بندی از 3.5 اینچ تا 5.5 اینچ گوشی به شمار می‌آیند و از  5.5 تا 6.9 اینچ فبلت نامیده می‌شوند. مزایای صفحه نمایش کوچک، مصرف شارژ پایین و کوچک بودن گوشی است. برای افرادی که گوشی‌های بزرگ به مذاق‌شان خوش  نمی‌آید و با یک دست کار کردن با گوشی اهمیت دارد، گوشی‌هایی با صفحه نمایش‌های 3.5 اینچ تا 4.7 اینچ مناسب می‌باشد. بالعکس صفحه نمایش بزرگ مصرف شارژ بالا و مشکل بزرگ بودن گوشی دارد و در عوض، کار کردن با آن لذت‌بخش‌تر است.
مساله مهم دیگر رزولوشن و دقت صفحه نمایش است. صفحه نمایش‌های HD امروزه روی گوشی‌ها امری معمول به حساب می‌آید و هرچه کیفیت و وضوح بالاتر می‌رود، قیمت گوشی موبایل نیز بالاتر است. وضوح و اندازه صفحه نمایش برای شما چقدر در تصمیم گیری  اهمیت دارد؟ آیا به دنبال مصرف شارژ پایین‌تر و گوشی خوش دست‌تری هستید یا دنبال کیفیت و اندازه بالا برای دیدن فیلم و بازی‌های اچ دی هستید؟


 

تعداد سیم کارت و نسل ارتباطی

 

تعداد سیم کارت و نسل ارتباطی دیگر فاکتور تاثیر گذار در امر خرید است. چندین سال است که اینترنت 3G توسط اپراتورهای تلفن همراه ارایه می‌شود و اخیرا اپراتورها اقدام به عرضه سیم کارتهای 4GG نموده‌اند. اینترنت پر سرعت روی گوشی موبایل و دسترسی سریع به وب، فاکتور مهمی است. اکثر گوشی‌های موبایل امروزه از 3G پشتیبانی می‌کنند، ولی پشتیبانی از LTE به دستگاه‌های معدودی محدود می‌شود. این پشتیبانی برای خریدار گرانتر نیز تمام می‌شود.
مساله جایگزین با اینترنت پر سرعت، دسترسی اینترنت از طریق وای‌فای است. اگر نیاز به اینترنت دارید و مکان حضور فیزیکی‌تان طوری است که دسترسی به وای‌فای برایتان امکان‌پذیر نیست، حتما در نظر داشته باشید که گوشی‌ شما از 4G پشتیبانی کند.
تعداد سیم کارت نیز دیگر فاکتور موثر است. گوشی‌های دو سیم کارت در آنتن دهی، میزان شارژ بیشتری مصرف می‌کنند. هرچند این مقدار خیلی تاثیر گذار نیست، ولی قابل ذکر است. همچنین در صورت استفاده از دو سیم‌کارت، هزینه‌های برون شبکه‌ای اپراتورها را نمی‌پردازید.


 

بخش دوربین

 

امروزه دوربین در گوشی‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند. دوربین‌های با کیفیت و چند ده مگاپیکسلی به وفور در  مدل‌های ارایه شده وجود دارند و انتخاب از بین انواع مدل‌ها را سخت‌تر کرده‌اند. ساده‌ترین راه برای سنجش کیفیت دوربین، اندازه مگاپیکسل دوربین می‌باشد، اما چه بسا دوربین‌های 16 مگاپیکسلی مانند سامسونگ گلکسی S6 وجود دارند که از برخی دوربین‌های 200 مگاپیکسلی  عملکرد بهتری دارند. بطور کلی کمپانی‌های تولید کننده از سنسورهای سونی، کارل زایس و توشیبا استفاده می‌کنند، اما بهتر است عکس‌های گرفته شده از دوربین گوشی‌ها در شرایط مشابه با هم مقایسه شودند. علاقه مندان به عکاسی موبایل باید دقت بیشتری در مورد انتخاب گوشی دوربینی و دقت و وضوح دوربین به خرج دهند.


 

باتری و طول عمر آن

 

مساله اساسی دیگر ظرفیت باتری است. ظرفیت باتری با توجه به سایز صفحه نمایش و قدرت پردازشی محصول سنجیده می‌شود. صفحه نمایش بزرگ و پردازشگر قوی میزان استفاده از باتری را بطور چشمگیری افزایش می‌دهد و در هنگام خرید باید در نظر گرفته شود که عموما سازندگان برای گوشی‌های با صفحه نمایش بزرگتر، باتری‌های با ظرفیت بالا تعبیه می‌کنند. برای اطمینان بیشتر می‌توانید ظرفیت باتری را با گوشی‌های صفحه نمایش هم اندازه و پردازشگر همسان مقایسه کنید. همچنین به یاد داشته باشید که تنها فاکتور در میزان طول عمر باتری، ظرفیت آن نمی‌باشد. سیستم عامل و رابط‌های کاربری اختصاصی هر کمپانی، بگونه‌ای طراحی شده‌اند که در میزان استفاده از باتری صرفه جویی کنند. هر یک از کمپانی‌های مطرح در رابط‌های کاربریشان، گزینه ذخیره انرژی دارند که با فعالسازی آن، نور صفحه نمایش و قدرت پردازشی به حداقل مقدار خود رسیده و مصرف شارژ به شکل چشم‌گیری پایین می‌آید.


 

گوشی‌های ضد آب و گرد و غبار

 

دیگر مساله مقاومت گوشی در برابر مایعات و ضربه می‌باشد. سامسونگ و مخصوصا سونی گوشی‌های مقاوم در برابر آب و ضربه تولید کرده‌اند. این گوشی‌ها امتحان خود را در طی این چند سال پس داده‌اند و اگر شما از آن دسته خریدارانی هستید که می‌خواهید از گوشی موبایل خود در شرایط مرطوب استفاده کنید یا گاها خطر وارد شدن ضربه و یا افتادن دستگاه از ارتفا وجود دارد و از لحاظ قیمت خیلی مشکل ندارید، توصیه ما به شما خرید گوشی ضد ضربه و ضد گرد و غبار و آب است.


 

امکانات اضافی

 

امکانات اضافی مانند سیستم‌های پرداخت موبایلی، NFC، فضاهای ذخیره‌سازی مجازی، سنسورهای ضربان قلب و اثر انگشت و غیره قیمت گوشی را افزایش می‌دهند و در عوض تسهیلاتی را برایتان فراهم می‌آورند. در هنگام خرید گوشی‌های اینچنینی در نظر داشته باشید که شما هزینه این امکانات را می‌پردازید، پس در صورت نیاز این مدل‌ها را تهیه کنید.



باتوجه به اطلاعات فوق راجع به گوشی موبایل هم اکنون میتوانید از لیست زیر محصولات موبایل با برندهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید و به گوشی مطلوبتان دست پیدا کنید...

 

لیست محصولات موبایل

 

راهنمای خرید گوشی موبایل



بازدید : 2307

 

 

مطالب ویـژه > اینستاگرام >

 


در این قسمت شما میتوانید اطلاعات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید:
پاسخ دهید به:
نام شما:
نظر خود را وارد کنید:
متن تصویر را در کادر زیر وارد نمایید

خواندنی های مرتبط
 
قیمت خر ید سیستم کامپیوتر کامل ارزان